CCTV inspekcija,snimanje kanalizacije

CCTV inspekcija,snimanje kanalizacije

Inspekcija i snimanje

Nakon postave kućne odvodnje ili vanjske kanalizacije, cjevovod predstavlja nezamjenjivu vrijednost. Nažalost, cjevovod je izložen prirodnim procesima starenja koja još više pospješuje neredovno održavanje, izlijevanje ulja i masti, loši građevinski zahvati, te korijenje koje oštećuje cjevovod.

O pravom stanju privatnog ili javnog cjevovoda moguče je doznati samo jednom profesionalnom metodom, a to je inspekcija i snimanje CCTV kamerama.

Koristeći se najnovijom elektronikom, mehanikom i optikom može se utvrditi točno stanje cjevovoda. Vodoservis Mate koristi se sa nekoliko tipova  CCTV kamera  koji se brzo i lako mogu prilagoditi za inspekciju i snimanje svih tipova odvodnih i kanalizacijskih cjevovoda od promjera 40 do 1.000 mm pa i više.

Sve podatke o snimljenim cjevovodima, sukladno normi EN 13508-2, Vodoservis Mate pohranjuje na DVD sa kapacitetom do 4.7 GB memorije s kojim možete brzo i kvalitetno pregledavati odgovarajuće područje cjevovoda. Uz DVD, Vodoservis Mate dostavlja i razna pismena izvješća kao što su Izvješče o cjevovodu, izvješče o sekciji, FOTO izvješče, te grafićki prikazi cjevovoda i sekcija.

Uz navedena izvješča u mogućnosti smo odrediti visinske kote, izvješča o rasporedu šahtova i prikljućaka, geodetske snimke i plan cjevovoda, te izvršiti kontrolu ispravnosti prikljućaka na sustav javne odvodnje.

Pregled naših usluga:

Inspekcija i snimanje:
- Kućnih odvoda ( WC-a, pisoara, bidea, umivaonika, kada, tuš kada i sudopera )
- Glavnih vertikalnih i horizontalnih cjevovoda unutar objekta
- Oborinskih i fekalnih cjevovoda izvan objekta do spoja sa septićkom jamom ili javnom gradskom kanalizacijom
- Oborinskih i fekalnih šahtova objekta i javne gradske kanalizacije
- Oborinskih i fekalnih cjevovoda javne gradske kanalizacije

Lociranje trase:

-Lociranje trase i dubine ukupanog cjevovoda,mjesta slijepih šahti i septićki jama

Nadzor:
- Nadzor CCTV kamerama tijekom čišćenja cjevovoda
* pogodno za komunalna poduzeća i tvrtke koje se bave održavanjem kanalizacije

Hitni slućajevi:
- Traženje uzroka začepljenja