Strojno isušivanje vlage

Strojno isušivanje vlage

Strojno isušivanje vlage - najam aparata raznih karakteristika

Visoka koncentracija vlaga razlog je pojave raznih problema na objektima i opremi.
Neke od posljedica vlage mogu biti:

  • pojava plijesni
  • hrđa na cijevima ili opremi
  • gljivica
  • trulež/raspadanje

Jedan od glavnih uzroka zdravstvenim problemima u zatvorenim prostorima je vlaga koja oštećuje stvari i prostore. Plijesan nastaje pri visokoj koncentraciji vlage u prostorima 65% pa naviše. Velika količina vlage se vrlo teško prirodnim putem može ukloniti iz prostorije te je za takve namijene predviđena strojna obrada.
Uzrok velike količine vlage mogu biti razni čimbenici od poplava do neadekvatno saniranog ili izgrađenog objekta, dok se glava može uvući u gotovo sve prostote od poda, preko zidova to drvenih obloga u kućanstvu.

Preporuka je da se vlaga u današnje doba iz prostorija otkloni strojno jer su kapaciteti strojeva dovoljni da se problem riješi u nekoliko dana. Prilikom strojnog uklanjanja prekomjerne količine vlage staje se na kraj daljnjoj devastaciji prostora i širenju plijesni ili neke druge pojave koja je uzrokovana velikim prisustvom vlage.

Isušivanjem vlage vraćamo kvalitetu života u granice koje propisuje struka. Također valja spomenuti da prostori koji su prepuni vlage iz financijskog aspekta gledano su jako skupi za grijanje i zagrijavanje jer vlaga ne dozvoljava ravnomjerno širenje topline u prostoriji te dolazi i do kondenzacije iste.

Kako radi kondenzacijski odvlaživača zraka?

isusivanje-vlage